Хотите любви, любите!
"Хотите любви, любите! Вам никто не мешает, кроме Вас"

Виктор Гречановский
Лучшее решение в психотерапии :)
Лучшее решение в психотерапии: psychotherapy.ua

Виктор Гречановский

Блог / Зі святом Святої Трійці

12.06.2022 19:21



Друзі, вітаю зі святом Святої Трійці.

Пелюстки Магнолій,
Чому відцвіли?
Чому на землі,
Не на небі?

Поетичне привітання мабуть є сумним, але вийшло так.

Зараз проходжу інтенсивне навчання по роботі з травмою в кількох підходах. Згодом сподіваюсь поділитися своїм розумінням про те, що відбувається в практиці роботи з травмою.
Наразі веду обмежений прийом, відчуваю, що не вистачає власного ресурсу допомогти усім, хто потребує допомоги. Останніми місяцями мені  набагато складніше "бути присутнім" в житті  людини.

Тому, в першу чергу допомагаю "своїм", "старим", "колишнім", "постійним" клієнтам. Це стосується як нашої індивідуальної співпраці, так і участі в групових форматах терапевтичних груп і "Майстерні стосунків", яких було проведено десятки в попередні роки. Першочергова допомога може бути надана також студентам та курсантам, які в мене навчалися раніше в різних освітніх програмах і на авторських курсах. Також, це стосується колег, які брали супервізію, чи ми спілкувались у форматі інтервізії.

Чому я пишу про це?

Тому, що розуміюсь на переживанні травми набагато краще, ніж це було ще зовсім недавно.
Тому, що відновлення безперервності буття і посттравматичне зростання є нагальною проблемою більшості людей, з якими зараз в контакті.
Тому, що саме довгі, дружні, партнерські, колегіальні стосунки є зараз найбільш цінним ресурсом, разом з розумінням, емпатією і щирим бажанням допомогти людині.
Тому, що близкість і співтворчість продовжуються і в радості, і в горі.
Тому, що за складних обставин продовжую пошук Кращого рішення в психотерапії.

www.psychotherapy.ua


Все записи...
Подписка на новости: